ISLOM BANKLARINI RIVOJLANTIRISH ORQALI O`ZBEKISTONDA KREDITLAR BO`YICHA FOIZ STAVKALARINI PASAYTIRISH IMKONIYATLARI - Oribjonova Gavharoy Ahliddin Qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O`zbekistonda    kredit    foiz  stavkalarining yuqoriligi    va  ushbu  muammoni  yumshatishda  islom  banklarini  rivojlantirishning  ahamiyati  yoritilib  berilgan.  Islom    banklari  foizsiz    moliyalashtirish,  sheriklik tamoyillari  asosida    risklarni  baham  ko`rish    va iqtisodiy  barqarorlikni    ta`minlash  orqali moliya bozorida muqobil  yechim sifatida qaraladi. Islomiy moliya vositalari- murobaha, mushoraka kabi  mexanizmlarning  afzalliklari va ularning  kredit  bozoriga  ijobiy tahlil qilingan. Natijada, islom banklarini  rivojlantirish O`zbekistonda  kredit foizlarini    pasaytirish    hamda  barqaror    moliyaviy    tizimni  shakllantirishga  xizmat qilish mumkinligi  asoslab berilan.