QIYOSIY–TARIXIY METODNING ILMIY ASOSLARI VA AHAMIYATI - Abdullayeva Muslima,; Kabulova U.S, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tarixiy-qiyosiy  metodning  mohiyati,  uning tilshunoslikdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Metodning asosiy prinsiplari, boshqa metodlardan farqli jihatlari hamda turli tillarni o‘rganishda qo‘llanish imkoniyatlari tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  maqolada  tarixiy-qiyosiy  metodning  zamonaviy tilshunoslikdagi ahamiyati va tadqiqotlarda tutgan o‘rni haqida fikr yuritiladi.