SAN’AT VA RUHIYAT: CHIZMACHILIKDA INSON HISSIYOTLARINI IFODALASH - Saidova Nargiza Ismatulla qizi,; Kuchmurodova Dilrabo Ismatullo qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu  maqolada  san’at  va  ruhiyat  o‘rtasidagi  bog‘liqlik  hamda chizmachilik orqali inson hissiyotlarini ifodalash masalasi yoritilgan. Chiziq, shakl va ranglar  orqali  ruhiy  holatning  aks  etishi,  rassomning  ichki  kechinmalari  va  tasvir o‘rtasidagi uyg‘unlik haqida fikrlar bayon etiladi. Shuningdek, chizmachilikning inson ruhiyatiga  ijobiy  ta’siri  va  uning  tinchlantiruvchi  ahamiyati  ochib  beriladi.  Maqola tasviriy san’atga qiziquvchilar va talabalarga mo‘ljallangan.