MAKTABGACHA TA’LIM TARBIYACHILARINING PEDAGOGIK KOMPETENTLIK KOMPONENTLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Botirova Moxiraxon Olimjanovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari tarbiyachilarining pedagogik kompetentligini  rivojlantirish  masalalari  yoritilgan.  Tadqiqotda  pedagogik kompetentlikning  asosiy  komponentlari  —  kasbiy  bilim,  metodik  mahorat, kommunikativ qobiliyat, refleksiv faoliyat va innovatsion yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek,  tarbiyachilarning  kasbiy  salohiyatini  oshirishda  zamonaviy  pedagogik texnologiyalar,  uzluksiz  malaka  oshirish  tizimi  va  o‘z-o‘zini  rivojlantirish mexanizmlarining ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi.