MAKTAB PSIXOLOGLARI FAOLIYATINING TARBIYASI OGʻIR BOLALAR BILAN ISHLASHDAGI O’RNI - Xolmirzayeva Durdona Abdug'ulomovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab psixologlarining tarbiyasi ogʻir bolalar bilan  ishlashdagi  o‘rni  yoritilgan.  Unda  bunday  bolalarning  xulq-atvoridagi muammolar,  ularning  psixologik  rivojlanishidagi  o‘ziga  xosliklar  hamda  bu muammolarni bartaraf etishdagi psixologik yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, maktab psixologining diagnostika, tuzatish va maslahat berishdagi asosiy vazifalari ko‘rib chiqilib, samarali faoliyat yuritish uchun zarur bo‘lgan omillar sanab o‘tilgan. Maqola  ta’lim  muassasalarida  psixologik  xizmat  sifatini  oshirish,  tarbiyasi  og‘ir bolalarni ijtimoiy hayotga moslashtirishga xizmat qiladi.