BUILD-IN QUALITY YONDASHUVINING AVTOMOBILSOZLIK SANOATIDA YETKAZIB BERUVCHI SIFAT MENEJMENTIGA TA’SIRI: XALQARO PHD DISSERTATSIYALAR ASOSIDA ADABIYOTLAR TAHLILI - Rasulov Doniyorbek,; Mamajonov Abduvohid, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya Mazkur maqolada avtomobilsozlik sohasida “Build-in Quality” yondashuvining yetkazib beruvchi sifat  menejmenti (Supplier Quality Management, SQM) tizimiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi — xalqaro PhD dissertatsiyalar (Buyuk Britaniya, Xitoy, Malayziya, Eron, Tayland va Shvetsiya) asosida bu sohadagi ilmiy yo‘nalishlar,  metodologiyalar,  natijalar  va  ilmiy  yangiliklarni  aniqlashdir.  Tahlil doirasida  2014–2018-yillar  oralig‘ida  himoya  qilingan  6  ta  dissertatsiya  o‘rganilib, 1200 dan ortiq respondentlar ma’lumotlari asosida umumiy tendensiyalar aniqlangan. Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki,  “Build-in  Quality”  konsepsiyasi  hali  ko‘pchilik tadqiqotlarda  bilvosita  yoritilgan  bo‘lsa-da,  SCQM  (Supply  Chain  Quality Management)  tizimlari  orqali  u  amaliyotda  bosqichma-bosqich  joriy  etilmoqda. Maqola  yakunida  konseptual  integratsion  model  ishlab  chiqish  bo‘yicha  ilmiy tavsiyalar berilgan.