GERMANIYADA TAʼLIM TIZIMI VA TAʼLIMDA ISLOHOTLAR - Eshquvvatov Toʻlqin,; Ibodullayev Jahongir, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Germaniya  ta’lim  tizimi  pedagogik yondashuvlar, davlat ta’lim siyosati hamda ijtimoiy-iqtisodiy omillar o‘zaro uyg‘unligi asosida keng qamrovli va kampramitsion nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida  Germaniya  ta’lim  tizimining  federal  boshqaruv  modeli,  ta’lim mazmunining  amaliyotga  yo‘naltirilganligi,  dual  ta’lim  tizimining  samaradorligi hamda ijtimoiy tenglikni ta’minlash mexanizmlari ilmiy asosda yoritiladi. Maqolada Germaniya  tajribasining  zamonaviy  pedagogik  islohotlar  uchun  nazariy  va  amaliy ahamiyati asoslab beriladi.