HUDUDLARNI IQTISODIY RIVOJLANTIRISH BO'YICHA DAVLAT SIYOSATI - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘li,; Qarshiyev Abbos odil oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  O‘zbekistonda  hududiy  rivojlanish  bo‘yicha davlat siyosatining asosiy yo‘nalishlarini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqot hududlararo iqtisodiy farqlarni kamaytirish, mahalliy salohiyatni oshirish va hududlarni barqaror rivojlantirish bo‘yicha davlat chora-tadbirlari hamda infratuzilma va ijtimoiy jihatlarni tahlil  qiladi.  Maqola  hududiy  siyosatning  amaliy  ahamiyati  va  hududlarni rivojlantirishga yo‘naltirilgan strategik jihatlarini yoritadi.