OSHQOZОN SARATONI - Kurbankulov Uktam Muhammadovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Oshqozon  saratoni  –  oshqozon  shilliq  qavatining  hujayralarining  nazoratdan chiqishi  natijasida  rivojlanadigan  malign  kasallik  bo‘lib,  butun  dunyo  bo‘yicha onkologik kasalliklar orasida yuqori o‘rinlarni egallaydi. Ushbu maqolada oshqozon saratonining  epidemiologiyasi,  asosiy  sabablari,  diagnostikasi  va  davolash  usullari qisqacha tahlil qilinadi.