MAKTABGACHA TAʼLIM YOSHDAGI BOLALARDA SOGʻLOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (JISMONIY TARBIYA VA GIGIYENIK TARBIYA INTEGRATSIYA) - Turakulova Nargiza Tolibjanovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  sogʻlom  turmush  tarzini shakllantirish  bugungi  kunda  eng  dolzarb  masalalardan  biridir.  Kichik  yoshdan boshlab  bolalarda  sogʻlom  turmush  tamoyillarini  shakllantirish,  ularni  jismoniy  va gigiyenik  tarbiya  jarayonlariga  jalb  etish,  kelajakda  ularning  sogʻlom  va  baquvvat inson boʻlib voyaga yetishida muhim oʻrin tutadi. Shu boisdan maktabgacha taʼlim muassasalarida jismoniy tarbiya va gigiyenik tarbiya integratsiyasi asosida bolalarda sogʻlom  turmush  tarzini  shakllantirishga  katta  ahamiyat  berilmoqda.  Bolalar hayotining  dastlabki  yillarida  olingan  kasb  va  ko‘nikmalar,  butun  hayot  davomida ularning sog‘lom turmush tarzlari asosiy poydevori hisoblanadi.