ADABIYOT DARSLARIDA INTERFAOL METODLARNING O‘RNI - Eshnayeva Feruza Qarshiyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  maqolada  adabiyot  darslarida  interfaol  metodlardan foydalanishning pedagogik  ahamiyati  va zamonaviy  ta’lim  jarayonidagi o‘rni tahlil qilinadi.  Interfaol  metodlar  o‘quvchilarning  bilim,  ko‘nikma  va  kompetensiyalarini rivojlantirish, ularni faol va ijodiy fikrlashga o‘rgatish, shuningdek, adabiy asarlarni chuqurroq  anglash  imkonini  beradi.  Maqolada  interfaol  metodlarning  turlari, afzalliklari,  amaliy  qo‘llanilishi  va  ta’lim  sifatini  oshirishdagi  roli  ilmiy  jihatdan yoritilgan.