AHMAD YASSAVIY RUBOIYLARINING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Eshnayeva Feruza Qarshiyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada XII asr buyuk mutasavvif shoiri Ahmad Yassaviy ruboiylarining tarbiyaviy  ahamiyati  yoritiladi. Shoir  ijodida ilgari  surilgan  axloqiy-tasavvufiy g‘oyalar, jumladan, nafs bilan kurash, ilohiy ishq, kamtarlik, halollik va sabr-toqat  masalalari  tahlil  qilinadi.  Ahmad  Yassaviy  ruboiylarining  yosh  avlod ma’naviy kamolotidagi o‘rni ochib beriladi.