“MEHROBDAN CHAYON” ROMANIDAGI REALIYALAR TAHLILI - Marjona Jumayeva Qurbonmurod qizi,; Raximova Nazira Dusli qizi,; Jumayeva Durdona Malik qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  Abdulla  Qodiriyning  “Mehrobdan  chayon”  romanidagi realiyalar — ya’ni asarda aks etgan tarixiy, madaniy, maishiy va diniy hayotga oid detallarning  badiiy  va  ilmiy  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Realiyalar  romanning  tarixiy ishonarliligini  kuchaytirish,  obrazlarni  xarakterlash,  o‘sha  davr  ijtimoiy-madaniy muhitini jonli tasvirlashdagi roli yoritilgan.