TARBIYASI OGʻIR XULQIDA NUQSONI BOʻLGAN OʻQUVCHILAR BILAN ISHLASH - Sharipova Elmira Shokirovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tarbiyasi og’ir bolalar jismoniy jihatdan sogʻ-salomatdirlar, biroq ularning ta’lim-tarbiyasi buzilgan. Ular o’z tengdoshlaridan oʻqishda ortda qoladilar, chunki ularda xotira, tafakkur va tasavvur xislari yaxshi rivojlanmagan. Ular o’zlariga qiziqarli narsani bajarishsa ham ular mehnat qilishni yoqtirishmaydi, o’zlarini biror ishni bajarishga majbur qila olmaydi, ular tizimli shug’ullana olishmaydi. Tarbiyasi og’ir  oʻquvchilar  maktab  intizomi  va  tartibini  buzishadi,  o’qishni  xohlashmaydi, o’qituvchilar, tengdoshlar, ota-ona bilan nizolashadilar. Shu kabi jarayonlar tufayli ular maktabni tashlab ketishadi, o’zlarini omadsiz deb bilishadi, ular daydilik qilishi, spirtli ichimlik, giyohvand moddalar iste’mol qilaigan huquqbuzarliklar sodir etadigan xavfli shaxsga aylanishadi.