KO'KRAK BEZI SARATONI - Orziboyeva Zuhraxon Arabboyevna,; To’htasinova Mohugul, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ko‘krak bezi saratoni yigirma birinchi asrda ayollar orasida eng ko‘p uchraydigan va o‘lim ko‘rsatkichlari yuqori bo‘lgan onkologik kasalliklardan biri  bo‘lib  qolmoqda.  2025-yilgacha  bo‘lgan  xalqaro  statistik  ma’lumotlarga  ko‘ra, ushbu  kasallik  ayollar  o‘rtasida  saraton  kasalliklari  ichida  birinchi  o‘rinda  turadi. Mazkur  maqolada  ko‘krak  bezi  saratonining  kelib  chiqish  sabablari,  xavf  omillari, klinik belgilari, tashxis qo‘yish usullari hamda zamonaviy davolash yo‘nalishlari ilmiy manbalar asosida batafsil yoritilgan. Shuningdek, erta aniqlash, skrining dasturlarini rivojlantirish bilan bog‘liq muammolar va ularning yechimlari tahlil qilingan. Maqola tibbiyot yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar uchun ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.