DAVLATNING TASHQI IQTISODIY FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘li,; Rashidov Ziyodullo Ibragimovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  O‘zbekistonning  tashqi  iqtisodiy  faoliyatini rivojlantirish  omillari  PEST  tahlili  asosida  chuqur  o‘rganilgan.  Tahlil  jarayonida siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy va texnologik determinantlarning tashqi savdo jarayonlariga ta’siri  baholandi  hamda  davlat  tomonidan  so‘nggi  yillarda  amalga  oshirilayotgan institutsional  islohotlar  O‘zbekistonning  eksport  salohiyatini  oshirish,  importni optimallashtirish, investitsion jozibadorlikni kuchaytirish va global iqtisodiyot bilan integratsiyalashuv jarayonlarini jadallashtirish uchun kompleks yondashuv zarurligini ko‘rsatadi.