O‘ZBEKISTONDA PEDAGOGLARNING KASBIY CHARCHASHI VA RIVOJLANGAN MAMLAKATLAR TAJRIBASI ASOSIDA TAHLIL. - Orziqulova Farzona, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  O‘zbekistonda  pedagoglarning  kasbiy  charchashi  muammosi ilmiy-nazariy  va  qiyosiy  tahlil  asosida  yoritilgan.  Tadqiqot  jarayonida  kasbiy charchash tushunchasining mazmun-mohiyati, uning pedagogik faoliyatdagi namoyon bo‘lish  shakllari  hamda  pedagog  shaxsiga  ta’sir  etuvchi  omillar  tahlil  qilindi. Shuningdek, rivojlangan mamlakatlarda pedagoglarning kasbiy charchashining oldini olishga  qaratilgan  samarali  tajribalar  o‘rganilib,  ularni  O‘zbekiston  ta’lim  tizimi sharoitida qo‘llash imkoniyatlari asoslab beriladi.