ЧАККА ПАСТКИ ЖАҒ БЎҒИМИ ДИСФУНКЦИЯЛАРИДА ОҒРИҚ СИНДРОМИНИНГ КЛИНИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Бобожонова Шахноза Халимжоновна, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ушбу  мақолада  чакка-пастки  жағ  бўғими  (ЧПЖБ)  дисфункцияси  билан боғлиқ  оғриқ  синдромининг  клиник  хусусиятлари  ўрганилган.  Тадқиқот жараёнида беморларда оғриқнинг келиб чиқиш механизмлари, унинг тарқалиши, давомийлиги ҳамда функционал бузилишлар билан боғлиқлиги таҳлил қилинди. Клиник,  инструментал  ва  функционал  текширув  усуллари  ёрдамида  мушак-бўғим  тизими  ҳолати  баҳоланди.  Олинган  натижалар  ЧПЖБ  дисфункциясида оғриқ синдроми етакчи клиник белги эканини кўрсатди.