SPORTNING INSON SALOMATLIGI VA IJTIMOIY HAYOTDAGI AHAMIYATI - A’zamov Ruxullox Maxmudjon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy maqolada sportning jismoniy salomatlik, psixologik barqarorlik, ijtimoiy  moslashuv  va  iqtisodiy  rivojlanish  jarayonlaridagi  o‘rni  ilmiy nuqtai  nazardan  keng  tahlil  qilinadi.  Sportning  organizm  funksiyalariga  ta’siri, yoshlar  tarbiyasidagi  ahamiyati  hamda  zamonaviy  jamiyatdagi  strategik  roli o‘rganiladi.