BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASI VA UNDAN FOYDALANISH YOʻLLARI - Tuygʻunov Jahongir Niyozali oʻgʻli,; Komilova Mukarram Qobiljonova, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya :Mazkur maqolada blokcheyn texnologiyasining mohiyati, ishlash tamoyillari  hamda  uning  turli  sohalarda  qoʻllanilish  imkoniyatlari  yoritilgan. Blokcheyn  markazlashmagan  maʼlumotlar  bazasi  sifatida  xavfsizlik,  shaffoflik  va ishonchlilikni  taʼminlaydi.  Maqolada  moliya,  taʼlim,  sogʻliqni  saqlash,  davlat xizmatlari  va  raqamli  iqtisodiyotda  blokcheyn  texnologiyasidan  foydalanish istiqbollari tahlil qilinadi.