TA’LIM JARAYONIDA KOGNITIV FAOLLIKNI OSHIRISHGA QARATILGAN METODIK YONDASHUVLARNI TADQIQ QILISH - Olimov Temur Xasanovich,; Matchanov Shodlik Shomurotovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Mazkur  tadqiqotda  ta’lim  jarayonida  o‘quvchilarning kognitiv faolligini oshirishga qaratilgan metodik yondashuvlarning nazariy asoslari va amaliy  samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  doirasida  kognitiv  faollik tushunchasining  psixologik-pedagogik  mohiyati  ochib  berilib,  uni  rivojlantirishga xizmat qiluvchi interfaol metodlar, muammoli ta’lim, loyiha faoliyati hamda raqamli ta’lim  texnologiyalarining  imkoniyatlari  o‘rganildi.  Tajriba-sinov  ishlari  natijasida metodik yondashuvlarning o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, tahlil qilish, muammo yechish va bilishga bo‘lgan qiziqishini oshirishdagi samaradorligi aniqlandi. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonini takomillashtirish va pedagogik amaliyotda qo‘llash uchun ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.