NEFT VA GAZ SOHASIDA DOLZAB MUAMMOLARNING ILMIY – AMALIY YECHIMLAR - Atabayev Muhammadazizbek, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA (O‘zbek tilida) Ushbu maqolada neft va gaz sanoatida yuzaga kelayotgan dolzarb muammolar, jumladan,  uglevodorod  zaxiralarining  kamayishi,  qazib  olish  samaradorligining pasayishi, ekologik xavflarning kuchayishi hamda ishlab chiqarish texnologiyalarining eskirishi  ilmiy-amaliy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  davomida  zamonaviy innovatsion texnologiyalar, raqamli monitoring tizimlari va energiya tejamkor usullar orqali mazkur muammolarni bartaraf etish imkoniyatlari o‘rganildi. Tadqiqot natijalari neft va gaz sanoatining barqaror rivojlanishini ta’minlashga xizmat qiladi.