AYOLLAR KIYIMINI TIKISHNING ZAMONAVIY TEXNOLOGIYASI - Jumanova Gulbahor Bozorovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada ayollar kiyimini tikish jarayonida qo‘llanilayotgan zamonaviy texnologiyalar,  innovatsion  ishlab  chiqarish  usullari  hamda  dizayn  va konstruksiyalashdagi yangi yondashuvlar batafsil yoritiladi. Tadqiqotda kiyim tikish sanoatida  raqamli  modellashtirish,  avtomatlashtirilgan  kesish  texnologiyalari, zamonaviy  tikuv  uskunalari  va  yuqori  sifatli  to‘qimachilik  materiallaridan foydalanishning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, ergonomika, estetik talablar va iste’molchilarning individual ehtiyojlarini inobatga olgan holda kiyim ishlab chiqarish jarayonlarini  takomillashtirish  masalalariga  alohida  e’tibor  qaratiladi.  Maqolada zamonaviy  texnologiyalar  yordamida  mahsulot  sifatini  oshirish,  ishlab  chiqarish samaradorligini  yaxshilash  hamda  raqobatbardosh  ayollar  kiyimlarini  yaratish imkoniyatlari  ilmiy-nazariy  va  amaliy  jihatdan  asoslab  beriladi.  Tadqiqot  natijalari tikuvchilik sohasi mutaxassislari, dizaynerlar va kasb-hunar ta’limi muassasalari uchun amaliy  ahamiyatga  ega  bo‘lib,  ayollar  kiyimini  tikish  texnologiyasini  zamonaviy talablar asosida rivojlantirishga xizmat qiladi.