INFORMATIKA FANINI O‘QITISHDA SUN’IY INTELLEKTLARDAN FOYDALANISHNING AFZALLIGI - Aliyeva Zebiniso Xolmirzayevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  informatika  fanini  o‘qitishda  sun’iy  intellekt  (SI) texnologiyalaridan  foydalanishning  afzalliklari,  imkoniyatlari  va  amaliy  ahamiyati yoritilgan.  Tadqiqotda  SI  vositalari  yordamida  individual  o‘quvchilarga moslashtirilgan  dars  jarayonlarini  tashkil  etish,  o‘quv  motivatsiyasini  oshirish  va murakkab  mavzularni  tushunishni  osonlashtirish  imkoniyatlari  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  maqolada  virtual  laboratoriyalar,  interaktiv  mashg‘ulotlar  va avtomatlashtirilgan  baholash  tizimlarining  informatika  ta’limida  samaradorligini oshirishdagi  roli  ko‘rsatib  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  informatika  o‘qituvchilari, ta’lim sohasidagi innovatsion texnologiyalarni joriy etuvchi mutaxassislar va ta’limni raqamlashtirish bilan shug‘ullanuvchi tashkilotlar uchun amaliy ahamiyatga ega.