TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING AFZALLIKLARI - Axmedova Malika Turayevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  tezisda  raqamli  transformatsiya  jarayonlarining  ta’lim  tizimiga ko‘rsatayotgan ta’siri hamda ta’limni modernizatsiya qilishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Bugungi kunda raqamli texnologiyalar ta’lim jarayonining ajralmas qismiga aylanib, raqamli  transformatsiya  sharoitida  pedagoglarning  raqamli  kompetensiyasini rivojlantirish,  o‘quvchilarning  mustaqil  ta’lim  olish  ko‘nikmalarini  shakllantirish hamda  innovatsion  o‘quv  muhitini  yaratish  masalalari  ko‘rib  chiqiladi.  Raqamli texnologiyalarni samarali integratsiya qilish ta’lim sifatini oshirish va tizimni xalqaro standartlarga moslashtirishning muhim omili ekanligi asoslab berilgan.