MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARINI SAMARALI BOSHQARISHDA RAHBARNING TIZIMLI KO‘NIKMALARINING O‘RNI - Ergasheva Madinaxon Asqarali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarini  samarali boshqarishda  rahbarning  tizimli  ko‘nikmalarining  ahamiyati  yoritilgan.  Tadqiqot jarayonida rahbarning strategik fikrlashi, rejalashtirish, tashkil etish, muvofiqlashtirish va nazorat qilish kabi tizimli ko‘nikmalari boshqaruv samaradorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatishi  ilmiy  jihatdan  asoslab  berilgan.  Shuningdek,  zamonaviy  boshqaruv yondashuvlari  asosida  rahbarning  tizimli  faoliyati  ta’lim  sifati  va  pedagoglar faoliyatiga ijobiy ta’siri tahlil qilingan.