KICHIK BIZNES VA TADBIRKORLIKNING YOSHLAR ORASIDA KENGAYISHINI SHAKLLANTIRISH - Hamraqulova Olima Haydaraliyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada  kichik biznes va tadbirkorlikning yoshlar orasida  kengayishini  shakllantirishning  nazariy  asoslari,  iqtisodiy  va  ijtimoiy ahamiyati  tahlil  qilingan.  Unda  yoshlarning  tadbirkorlik  faoliyatini  rivojlantirishga toʻsiq  boʻlayotgan  asosiy  muammolar  (moliyaviy,  bilim  va  koʻnikma,  byurokratik toʻsiqlar)  koʻrsatib  oʻtilgan.  Shuningdek,  yoshlar  tadbirkorligini  qoʻllab-quvvatlashning  samarali  yoʻnalishlari,  xususan,  ta’lim,  moliyaviy  ragʻbatlantirish, infratuzilmani  yaxshilash  va  davlat  siyosatidagi  islohotlar  boʻyicha  amaliy  takliflar ishlab chiqilgan. Maqolada ushbu jarayonni optimallashtirish boʻyicha xorij tajribasi ham keltirilgan.