IQTISODIY ISLOHOTLAR FAROVON KELAJAK GAROVI - Isoqova Maxliyo (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqola  O‘zbekistonda  amalga  oshirilayotgan  iqtisodiy  islohotlarning jamiyat  farovonligini  ta’minlashdagi  muhim  rolini  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan. Tadqiqotda mamlakatning barqaror iqtisodiy o‘sishga erishish yo‘lidagi institutsional va  tarkibiy  o‘zgarishlar  ko‘rib  chiqiladi  [1].  Asosiy  e’tibor  bozor  mexanizmlarini mustahkamlash,  kichik  va  o‘rta  biznesni  qo‘llab-quvvatlash  hamda  aholi  turmush darajasini  oshirishga  qaratilgan  davlat  siyosatiga  qaratilgan  [2].  Maqolada islohotlarning aholi daromadlariga, bandlik darajasiga va ijtimoiy himoya tizimining samaradorligiga ta’siri baholanadi [3]. Xulosa qilib aytganda, iqtisodiy islohotlar — bu farovon va adolatli jamiyat qurishning asosiy garovidir [4].