ZAMONAVIY IQTISODIYOTDA ELEKTROMOBILLARNING AFZALLIKLARI VA ISTIQBOLLARI - Valijonova Nodira Bozorboy qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada global  ekologik  o‘zgarishlar va  energiya  inqirozi  sharoitida elektromobillarning  texnik-iqtisodiy  afzalliklari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  elektr dvigatellarining  samaradorligi,  atmosferaga  chiqariladigan  zararli  gazlarni kamaytirishdagi roli va iste’molchilar uchun iqtisodiy manfaatlari muhokama qilingan. Shuningdek,  O‘zbekistonda  "yashil  transport"ni  rivojlantirishning  istiqbollari  va infratuzilmani shakllantirish masalalari yoritib berilgan.