DARS JARAYONIDA INTIZOMNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Layloxon Rejapova (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada dars jarayonida oʻquvchilar intizomining shakllanishiga taʼsir qiluvchi  psixologik  omillar  tahlil  qilingan.  Oʻquvchining  individual  psixologik xususiyatlari,  motivatsiyasi,  sinfning  psixologik  iqlimi,  oilaviy  omillar  hamda oʻqituvchi-oʻquvchi  munosabatlarining  intizomga  taʼsiri  yoritilgan.  Shuningdek, intizom  buzilishining  asosiy  sabablari  va  ularni  bartaraf  etish  boʻyicha  profilaktik hamda  korreksion  yondashuvlar  ilmiy-amaliy  nuqtai  nazardan  asoslab  berilgan. Maktab psixologining dars intizomini shakllantirishdagi vazifalari ham keng koʻlamda ochib berilgan.