SUN’IY INTELLEKTDA DSM-USULINING QO’LLANILISH TAHLILI - Hamroyev A.Sh. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada sun’iy intellekt sohasida keng qo‘llanilayotgan DSM-usulining asosiy tushunchalari, mantiqiy qoidalari va ishlash mexanizmlari tahlil qilinadi.  DSM-tizimining  arxitekturasi,  induksiya,  analogiya  va  abduktsiyaga asoslangan  mulohaza  yuritish  jarayonlari  yoritiladi.  Shuningdek,  DSM-usuli  bilan rasmiy kontseptsiya tahlili o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik muhokama qilinadi. Maqolada DSM-tizimlarining  soddalashtirilgan  talqini  berilib,  ularni  dasturiy  jihatdan  amalga oshirish  bilan  shug‘ullanuvchi  tadqiqotchilar  va  ishlab  chiquvchilar  uchun  amaliy tavsiyalar taklif etiladi.