ZAMONAVIY O'ZBEK ADABIYOTI VA YOSHLAR - Mulikamanova Sevara Mambetjanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Zamonaviy  o‘zbek  adabiyoti  bugungi  kunda  o‘zining  taraqqiyot bosqichida  yangi  yo‘nalish,  yangi  dunyoqarash  va  yangi  mazmunga  ega  bo‘lib bormoqda.  Jamiyat  hayotining  barcha  sohalarida  yuz  berayotgan  o‘zgarish  va yangilanishlar  badiiy  adabiyotda  ham  chuqur  aks  etmoqda.  Ayniqsa,  yosh  avlodni tarbiyalash, ularning hayotga, kelajakka, vataniga va o‘zligiga nisbatan munosabatini shakllantirish, yangi epoxa ruhida voyaga yetkazish masalasida adabiyot muhim omil bo‘lib xizmat qiladi. Zamonaviy o‘zbek adabiyoti nafaqat milliy madaniyatimizning boyligini,  balki  zamon  nafasini,  yoshlarning  hayotga  qarashini,  orzu-umidlari  va jamiyatdagi o‘rnini ham yuksak badiiy mahorat bilan tasvirlab beradi.