NARXNING MOHIYATI VA SHAKLLANISH XUSUSIYATLARI - Eshonorova Marvarid,; Urinbayeva Yulduz Pirnazarovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada narxning iqtisodiy mohiyati hamda uning shakllanish  jarayoniga  ta’sir  etuvchi  asosiy  omillar  tahlil  qilinadi.  Narx  bozor iqtisodiyotining  muhim  kategoriyasi  sifatida  talab  va  taklif  o‘zaro  ta’siri  natijasida shakllanishi,  resurslarni  taqsimlash  va  ishlab  chiqaruvchilar  hamda  iste’molchilar manfaatlarini  muvozanatlashdagi  roli  yoritiladi.  Tadqiqotda  narx  shakllanishining nazariy asoslari, uning bozor mexanizmidagi funksiyalari hamda zamonaviy iqtisodiy sharoitlarda narxga  ta’sir  etuvchi  omillar  ko‘rib  chiqiladi.  Maqola  narx  shakllanish jarayonini  chuqur  tushunish  va  iqtisodiy  qarorlar  qabul  qilishda  undan  samarali foydalanish imkoniyatlarini ochib berishga qaratilgan.