KOMPYUTER DASTURLARIDAN FOYDALANIB, GEOMETRIK CHIZMACHILIK USULLARI ASOSIDA GIRIH KOMPOZITSIYALAR TUZISH BOSQICHI - Islomova Mehrigiyo Zokirjon qizi,; Izbosarov Izzatilla Uralovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kompyuter dasturlaridan foydalanib, geometrik chizmachilik  usullari  asosida  girih  kompozitsiyalarini  yaratish  jarayoni  o‘rganiladi. Girih naqshlari islomiy bezak san’atining murakkab va chiroyli geometrik shakllarini ifodalaydi. Zamonaviy kompyuter dasturlari yordamida ushbu naqshlarni aniq, tez va samarali yaratish, o‘zgartirish va tajriba qilish imkoniyatlari mavjud. Maqolada girih kompozitsiyalarini  shakllantirish  bosqichlari,  an’anaviy  geometrik  usullar  va zamonaviy texnologik yechimlar tahlil qilinadi.