INKLYUZIV TA'LIMINING MOHIYATI VA IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR UCHUN IJTIMOIY AHAMIYATI. - Eshmamatova Sitora Tuygʻun qizi; Abdurashidova Marjona Abduxoliq qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  inklyuziv  ta’limning  mohiyati,  asosiy tamoyillari va imkoniyati cheklangan bolalar uchun ijtimoiy ahamiyati yoritib beriladi. Inklyuziv  ta’lim  zamonaviy  ta’lim  jarayonida  barcha  bolalar,  jumladan  imkoniyati cheklangan  bolalar  uchun  teng  imkoniyatlarni  yaratish,  ularni  jamiyatga integratsiyalash va shaxsiy salohiyatlarini rivojlantirishda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada  milliy  va  xalqaro  tajribalar,  ilmiy  adabiyotlar  tahlili  asosida  mazkur tizimning afzalliklari hamda qo‘llanilayotgan metodlar ko‘rib chiqiladi.