2020-2025 YILARDA INKLYUZIV TALIMNI RIVOJLANTIRISH KONSEPSIYASI YO`L XARITASI - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Sodiqova E'tibor G'ulomjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  2020–2025  yillarda inklyuziv  ta’limni  rivojlantirish  konsepsiyasi  va  uni  bosqichma-bosqich  amalga oshirish  bo‘yicha  “yo‘l  xaritasi”ning  maqsadlari,  vazifalari  va  indikatorlari  tahlil qilinadi.  Normativ-huquqiy  baza  (PQ-4860,  VMQ-638),  maqsadli  ko‘rsatkichlar, maktabgacha  va  umumiy  o‘rta  ta’limda  bosqichli  joriy  etish  mexanizmlari  hamda xalqaro tashkilotlar (UNICEF) tomonidan bildirilgan baholar asosida mavjud natijalar, muammolar va tavsiyalar yoritiladi. Aralash metodlar (normativ tahlil, hujjat kontent-tahlili,  mavzuga  doir  ilmiy  ishlar  ko‘rib  chiqilishi)  qo‘llanib,  2020–2025  davrida amalga oshirilgan ishlarning konseptual va amaliy jihatlari yoritildi.