2020-2025-YILLARDA INKLYUZIV TA'LIMNI RIVOJLANTIRISH KONSEPSIYASI VA "YO'L XARITASI " - Raxmatullayeva Aziza,; Eshmamatofa Sitora, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Inklyuziv  ta’limni  rivojlantirish  konsepsiyasi  va  yo‘l  xaritasi masalalari bugungi kunda ta’lim tizimining eng dolzarb yo‘nalishlaridan biri sifatida e’tiborga molik. Har bir bolani teng huquqli ta’lim olish imkoniyati bilan ta’minlash, ularning  ijtimoiy  hayotga  to‘laqonli  kirishini  rag‘batlantirish  va  madaniyatlararo hamkorlikni  rivojlantirish  maqsadida  inklyuziv  ta’lim  tamoyillari  joriy  etilmoqda. Inklyuziv ta’limning maqsadi ta’limdagi farqliliklarni inobatga olib, har bir talabaning imkoniyat va ehtiyojlariga mos keladigan o‘quv muhitini yaratishdan iborat.