FOTOSINTEZ JARAYONI VA UNING AHAMIYATI - Salimova Sharofat Isoqjonovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsia: Ushbu maqolada fotosintez jarayonining biologik mohiyati, uning bosqichlari va atrof-muhit uchun ahamiyati yoritilgan. Fotosintez orqali o‘simliklar quyosh  nuridan  foydalanib,  karbonat  angidrid  va  suvdan  organik  moddalar  — glyukoza hosil qiladi va atmosferaga kislorod ajratadi. Maqolada fotosintezning oziq-ovqat  zanjiridagi  o‘rni,  kislorod  ishlab  chiqarishdagi  roli,  ekologik  muvozanatni saqlashdagi va iqlim o‘zgarishiga qarshi kurashdagi ahamiyati batafsil tushuntirilgan.