VULQONLAR VA SEYSMIK FAOLIYAT - Salimova Sharofat Isoqjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsia: Ushbu maqolada vulqonlar va seysmik faoliyatning kelib chiqish sabablari, turlari hamda inson hayotiga ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Vulqonlarning faol, uyqudagi va so‘ngan turlari, zilzilalarning yuzaga kelish mexanizmi va ularning Rixter shkalasi orqali baholanishi yoritilgan.. Аннотация: В данной статье рассматрива