BO'LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINI KRETIK HAMDA MUSTAQIL ISHLASHGA O‘RGATISH METODIKASI - Abdiyeva Qo'ysintosh,; Rashidova Nasiba, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Bo‘lajak  boshlang‘ich  sinf  o‘qituvchilarini  tanqidiy  fikrlash  va mustaqil ishlashga o‘rgatish metodikasi ustida chuqur tadqiqotlar olib borish ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishda alohida ahamiyatga ega. Hozirgi zamon ta’lim tizimida  o‘qituvchi  nafaqat  bilim  beruvchi,  balki  o‘quvchilarning  har  tomonlama rivojlanishiga  xizmat  qiluvchi  yetakchi  sifatida  qaraladi.  Shu  sababli  bosqichma-bosqich  shakllantirilayotgan  pedagogik  jarayonlarda  boshlang‘ich  sinf o‘qituvchilarining tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish va mustaqil ishlashga o‘rgatish muhimdir.