INKLYUZIV TAʼLIM TIZIMI TAJRIBA- SINOV TARIQASIDA ALOHIDA TAʼLIM MUASSASALARINING FAOLIYATIGA JORIY QILISH. - Eshmamatova Sitora Tuygʻun qizi.,; Mahmudova Mohira Bahodir qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Inklyuziv  ta’lim  tizimini  sinov  tariqasida  alohida  ta’lim muassasalarining  faoliyatiga  joriy  qilish  mamlakat  ta’lim  sohasida  amalga oshirilayotgan muhim islohotlardan biri hisoblanadi. Ushbu yondashuv ta’lim tizimida har xil imkoniyatlarga ega bo‘lgan shaxslarni bir maqsad yo‘lida birlashtirish, ularning o‘zaro teng huquqliligini ta’minlash, jamiyatdagi ijtimoiy integratsiyani kuchaytirish imkonini  beradi.  Sinov  tariqasida  inklyuziv  ta’limning  joriy  qilinishi  ta’lim muassasalari  uchun  yangi  pedagogik  va  tashkiliy  tajribalar  orttirish,  mavjud muammolar  va  ularning  yechimlarini  o‘rganish,  shuningdek,  davlat  siyosatini amaliyotga tatbiq etishda samarali vosita bo‘lib xizmat qiladi.