INKLYUZIV GURUHLARGA EGA MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTIDA GURUHLAR AMALIYOTI - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi,; Taubayeva Aziza G’ofur qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maktabgacha  ta’lim  jarayonida  inklyuziv  ta’limning  ahamiyati ortib  bormoqda.  Inklyuziv  ta’lim  prinsiplariga ko‘ra,  bolalar o‘zlarining  rivojlanish xususiyatlariga  qaramay,  umumiy  ta’lim  muhiti  ichida  birgalikda  o‘qitiladi  va tarbiyalanadi. Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida inklyuziv guruhlar tuzish va ularning samarali  faoliyatini  yo‘lga  qo‘yish  ta'lim  sifati  va  bolalarning  ijtimoiy–emotsional rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Inklyuziv guruhlarning amaliyoti shu sohadagi yangicha yondashuvlarni, metodologik hamda tashkiliy choralarni talab qiladi.