INKLYUZIV TA'LIMNI HUQUQIY JIHATDAN MUSTAXKAMLASH VA INFRATUZILMAVIY SHART-SHAROITLARNI YAXSHILASH - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Muhamedova Nodira Shuhrat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv taʼlim — bu taʼlim tizimining eng dolzarb va muhim yoʻnalishlaridan  biridir.  Har  bir  bola,  qaysi  ijtimoiy,  jismoniy  yoki  psixologik imkoniyatlarga ega boʻlishidan qatʼiy nazar, teng va sifatli taʼlim olish huquqiga ega ekanligini  taʼminlash  inklyuziv  taʼlim  siyosati  asosida  amalga  oshiriladi.  Bunda huquqiy asoslarni mustahkamlash va infratuzilmaviy imkoniyatlarni yaxshilash yana-da muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada inklyuziv taʼlimni huquqiy jihatdan mustahkamlash  va  infratuzilmaviy  shart-sharoitlarni  yaxshilashning  asosiy  jihatlari hamda amalga oshirilishi zarur boʻlgan chora-tadbirlar batafsil tahlil qilinadi.