INKLYUZIV TA’LIMNING MOHIYATI VA IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR UCHUN IJTIMOIY AHAMIYATI. - Eshmamatova Sitora Tuygʻun Qizi,; Abdujabborova Nargiza Baxtiyor qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.    Mazkur  maqolada  inklyuziv  ta’limning  mohiyati hamda  uning imkoniyati  cheklangan  bolalar  hayotidagi  ijtimoiy  ahamiyati  yoritilgan.  Inklyuziv ta’limning asosiy g‘oyalari – barcha bolalar uchun teng ta’lim imkoniyatini yaratish, ularni jamiyatga to‘laqonli integratsiya qilish va shaxsiy rivojlanishini ta’minlashdan iborat.  Shuningdek,  maqolada  imkoniyati  cheklangan  bolalar  uchun  inklyuziv ta’limning  ijtimoiy  foydalari:  jamiyatga  moslashuv,  o‘ziga  ishonchni  oshirish, diskriminatsiyani  kamaytirish,  kasbiy  istiqbol  va  mustaqil  hayot  kechirish imkoniyatlari  tahlil  qilingan.  Natijada  inklyuziv  ta’limning  jamiyat  taraqqiyoti  va insonparvarlik tamoyillarini qaror toptirishdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan.