DIQQAT YETISHMOVCHILIGI VA GIPERAKTIVLIK SINDROMINING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI VA ULARNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI - Fayzliddinova Laziza Bexzod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA            Diqqat yetishmovchiligi va giperaktivlik sindromi (SDVG) – neyropsixologik rivojlanish buzilishi bo‘lib, diqqatni jamlay olmaslik, ortiqcha faollik va impulsivlik bilan xarakterlanadi. Bu buzilish bolalarda eng ko‘p uchraydigan psixik kasalliklardan biri  hisoblanadi.  Tadqiqotlarga  ko‘ra,  SDVG  dunyo  bo‘yicha  maktab  yoshidagi bolalarning 5–7% da uchraydi (Polanczyk et al., 2007).