TOʻPLAM, TOʻPLAMNING QISMI VA TOʻPLAM TUSHUNCHASI - Tojiboyeva Zarifa,; Isakova G.K, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada matematikaning  asosiy  tushunchalaridan  biri boʻlgan  toʻplamning  taʼrifi,  uning  elementlari  va  berilish  usullari  atroflicha  koʻrib chiqiladi.  Shuningdek,  toʻplamlar  orasidagi  muhim  munosabatlardan  biri boʻlgan toʻplamning qismi (osttoʻplam) tushunchasi va uning xususiyatlari yoritiladi. Maqola, toʻplamlar nazariyasining zamonaviy matematika, informatika va mantiqdagi fundamental  ahamiyatini  taʼkidlagan  holda,  ushbu  asosiy  tushunchalarni  nazariy jihatdan oʻrganadi. Maqsad, ushbu tushunchalarni sodda va tushunarli tarzda bayon etish hamda ularning amaliy qoʻllanilishiga qisqacha toʻxtalib oʻtishdir.