TURKIY XALQLAR OG‘ZAKI IJODIDA ILON-AYOL OBRAZI VA UNING ZAMONAVIY O‘ZBEK ADABIYOTIGA TRANSFORMATSIYASI - Fayzullayeva Ra’no G‘ayratovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  turkiy  xalqlar  og‘zaki  ijodi  namunalari(mif, afsona,  ertak)da  uchraydigan  ilon-ayol  obrazi  tahlili,  uning  badiiy  talqinlari, shuningdek  semantikasi,  matnda  bajargan  funksiyasi  yoritiladi.  Bu  obrazning zamonaviy  o‘zbek  adabiyotiga  transformatsiyasi  va  uning  yo‘nalishlari  Karimberdi To‘ramurod, Hamid Elxon, Usmon Azim ijodi orqali tahlil qilinadi.