GENDER KONSEPTINING FRAZEOLOGIK BIRLIKLARDA IFODALANISHI: TILSHUNOSLIK YONDASHUVI - Muhammadiyeva Maftuna Hamidullayevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur  maqolada  o‘zbek  va  ingliz  tillaridagi  frazeologik  birliklar  tarkibida gender  komponentlarining  ifodalanish  xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  Frazeologik birliklarda  erkaklik  va  ayollik  konseptlari  ko‘pincha  ijtimoiy  stereotiplar  asosida shakllanadi.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  genderga  oid  frazeologizmlar faqatgina  lingvistik  emas,  balki  madaniy,  psixologik  va  tarixiy  kontekstda  ham yondashuvni talab qiladi.