FUQAROLIK ISHLARI BO‘YICHA SUDLARDA VOYAGA YETMAGANLARNING ISHTIROKI: PROTSESSUAL HUQUQIY MAQOMI - Gapparova Nazokat Abdukaxarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  fuqarolik  sud  ishlarida  voyaga  еtmagan shaxslarning  ishtirok  etish  masalalari,  ularning  protsessual  maqomi  va  huquqiy kafolatlari chuqur tahlil qilinadi. Voyaga еtmaganlarning sud jarayonlarida taraf yoki boshqa protsessual shaxs sifatida qatnashish tartibi O‘zbekiston qonunchiligi normalari hamda  olimlarning  ilmiy  asarlaridagi  qarashlar  asosida  yoritiladi.  Xususan, voyaga еtmaganlarning protsessual muomala layoqati, ularning huquq va manfaatlarini sudda himoya qilish tartibi, yoshga doir cheklov va imtiyozlar tahlil qilinadi.