BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA KASBIY KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Hasanova Sevinch Norjigit qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda kasbiy kompetensiyani shakllantirish masalalari nazariy-pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda kasbiy kompetensiya tushunchasining  mazmuni,  tuzilmasi  hamda  uning  bo‘lajak  pedagog  shaxsini rivojlantirishdagi  o‘rni  ochib  berilgan.  Shuningdek,  zamonaviy  ta’lim  sharoitida bo‘lajak  o‘qituvchilarda  kasbiy  kompetensiyani  shakllantirishga  xizmat  qiluvchi pedagogik  yondashuvlar,  innovatsion  ta’lim  texnologiyalari  va  samarali  metodlar yoritilgan.  Maqolada  oliy  pedagogik  ta’lim  jarayonida  kasbiy  kompetensiyani rivojlantirishning  didaktik  shart-sharoitlari  asoslab  berilgan  hamda  ularning  amaliy ahamiyati  ko‘rsatib  o‘tilgan.  Tadqiqot  natijalari  bo‘lajak  o‘qituvchilarning  kasbiy tayyorgarligini takomillashtirish, ularning pedagogik faoliyatga samarali moslashuvini ta’minlashga xizmat qiladi.